Nummer met lokaal tarief

Snel factuur invorderen met 10 tips

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in Ondernemingsrecht.

Contacteer ons via het online formulier of bel ons kantoor te Gent, Antwerpen of Brussel.

Factuur makkelijk en snel invorderen

Het is de heilige graal van incasso. Snel en volledig Uw factuur invorderen, dus zonder bijkomende kosten en vertraging.

Onze incasso-advocaten geven hieronder 10 waardevolle tips om te zorgen dat U snel betaald wordt! Wanneer de betaling niet vrijwillig gebeurd, kan U met deze tips de factuur ook sneller invorderen.

Tip 1: maak vooraf duidelijke afspraken

Maak met Uw klant zeer duidelijk afspraken, die U bij voorkeur op voorhand in een offerte of contract laat goedkeuren.

Nog beter: laat U vooraf al betalen of vraag een voorschot, zodat U het risico indekt.

Tip 2: zorg voor een wettelijk conforme factuur

Factuur invorderen
Snel factuur invorderen

Zorg ervoor dat de factuur aan alle wettelijke voorwaarden voldoet en de geleverde diensten of producten duidelijk beschrijft. Maak ook duidelijk welke betalingstermijn er geldt en hoe betaald kan worden. Dit maakt het invorderen makkelijker en zorgt voor minder vertraging.

Tip 3: factuurvoorwaarden!

Zelfs al zijn ze beperkt, goede factuur- en algemene voorwaarden (in het geval van een particulier laat U deze schriftelijk aanvaarden), houden een stok achter de deur wanneer de klant niet betaalt. Wanneer er effectief moet ingevorderd worden, kan U de kosten recupereren.

Tip 4: volg wanbetalers goed op

Bij erge wanbetalers bent U meestal niet de enige schuldeiser die zijn geld probeert te innen. Anticipeer en speel kort op de bal. Zorg voor een korte betalingstermijn en volg dit onmiddellijk op met één of meerdere aanmaningen. Lees daarover meer in ons artikel over hoe U een aanmaning verstuurt.

Tip 5: reageer onmiddellijk op betwistingen

Wordt de factuur door de schuldenaar betwist om de betaling te vertragen, reageer hier onmiddellijk. Als handelaar wordt U bovendien verplicht om op korte termijn te reageren op aanspraken die U betwist. Reageer schriftelijk om bewijsproblemen te voorkomen.

Tip 6: zelf niets meer uitvoeren

Wordt het werk, of de levering, gespreid afgewerkt, dan kan U zelf Uw prestaties opschorten totdat de volledige achterstal betaald is. Om dit te doen moet U wel voldoen aan de voorwaarden om deze exceptie van niet-uitvoering in te roepen.

Tip 7: schakel tijdig een incasso-advocaat in

Wanneer duidelijk is dat de debiteur met de voeten sleept, dan schakelt U best zo snel mogelijk een incasso-advocaat in. Er zullen nog andere schuldeisers zijn en door zelf afwachtend te reageren, loopt U het risico op het einde van de rit met lege handen te staan. Dit risico kan U dus beperken door tip 4 goed op te volgen en onmiddellijk daarna over te schakelen op een advocaat. Een advocaat heeft een groot moreel gezag en dan is de kans dus ook groter dat U snel betaald zal worden.

Tip 8: de B2B incasso-procedure!

Door de nieuwe B2B IOS-procedure kan U snel online Uw schuldvordering invorderen via een incasso-advocaat.

Lees daarover meer.

Gerelateerde online diensten

Vond U dit artikel nuttig? Bedank ons met een review op google!
Gent
Antwerpen!

Kantoren

Gent

Brugsevaart 32

9030 Gent

+32 (0)9 349 61 23

Antwerpen

Brusselstraat 51

2018 Antwerpen

+32 (0)3 369 12 72

Brussel

Koloniënstraat 11

1000 Brussel

+32 (0)2 669 09 14