Nummer met lokaal tarief

Volkswagen start met aanpassingen sjoemelsoftware

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in Aansprakelijkheid.

Contacteer ons via het online formulier of bel ons kantoor te Gent, Antwerpen of Brussel.

Start aanpassingen sjoemelsoftware

Ondertussen zijn de eerste oproepingen gevolgd om de door Volkswagen voorgestelde “interventies” te laten uitvoeren.

Wij ontvangen uiteraard veel vragen of de interventie verplicht is. De Volkswagen invoerder heeft inderdaad gemeld dat de interventie verplicht uit te voeren is. Deze beslissing komt echter vanuit Volkswagen in Duitsland. De Belgische overheid stuurt er ook op aan om de “herstelling” te laten uitvoeren. Wij kunnen U momenteel niet bevestigen of dit ook kan/zal afgedwongen worden.

Kanttekeningen

Wij maken wel reeds een aantal kanttekeningen:

De eerste opmerking daarover is dat er nog steeds klachten lopen tegen de goedkeuring door de Duitse instantie (KBA).

De tweede opmerking is uiteraard dat de uitvoering van de interventie nadelige gevolgen zal hebben voor het voertuig. Onlangs werd door de VRT nieuwsdienst trouwens ook een significante vermindering in vermogen gemeten bij softwareaanpassingen bij Opel. De Volkswagen groep weigert tot op heden echter nog steeds de exacte implicaties kenbaar te maken en zwijgt hierover ook in alle talen in de oproeping. Zonder informatie daarover, kunnen wij de slachtoffers evenmin inlichten over de precieze gevolgen op hun voertuig. Het heeft daarom geen zin om ons hierover individuele vragen te sturen. Wanneer meer informatie vrijgegeven zou worden, lichten wij iedereen opnieuw in.

Het is onduidelijk of de Volkswagen groep de software ook zonder toestemming zal wijzigen bij een ander onderhoud of herstelling.

Indien U de interventie laat uitvoeren, vraagt U hiervan best vooraf een schriftelijke bevestiging. Teken alleszins nooit documenten waarbij U afstand zou doen van enig recht op schadevergoeding.

Gerelateerde online diensten

Er zijn voor dit artikel geen gerelateerde online diensten. U kan via deze link een overzicht van onze online diensten bekijken.

Vond U dit artikel nuttig? Bedank ons met een review op google!
Gent
Antwerpen!

Kantoren

Gent

Brugsevaart 32

9030 Gent

+32 (0)9 349 61 23

Antwerpen

Brusselstraat 51

2018 Antwerpen

+32 (0)3 369 12 72

Brussel

Koloniënstraat 11

1000 Brussel

+32 (0)2 669 09 14