Nummer met lokaal tarief

Uw Beste Verdediging
Meer over ons

Uw advocaten Aansprakelijkheidsrecht

Alto Advocaten is een gespecialiseerd advocatenkantoor, centraal gelegen te Gent, Antwerpen Brussel. Onze advocaten staan U bij wanneer U de aansprakelijkheid inroept van een andere partij, of U moet verdedigd worden tegen een aansprakelijkheidsvordering.

Door onze centraal gelegen kantoren te Gent, Antwerpen en Brussel verdedigen wij Uw belangen over heel België met raad en daad.

Wij volgen Uw dossier van A tot Z op en nemen elke stap met U door. Uw tevredenheid als cliënt staat centraal. Onze trackrecord spreekt voor zich.

Contacteer ons vrijblijvend voor een intake telefonisch, per e-mail of via het online contactformulier.

Wanneer U slachtoffer bent van een ongeval of misdrijf heeft U de mogelijkheid om U burgerlijke partij te stellen. Onze advocaten begeleiden U daarbij.

Onze specialisten letselschade helpen U om een volledige schadevergoeding te bekomen na een verkeersongeval.

Alto Advocaten heeft jarenlange expertise opgebouwd bij de behandeling van schadedossiers met medische fouten. Gespecialiseerde medewerkers zullen u bijstaan bij alle aspecten om een correcte afwikkeling te bekomen.

Wij helpen U bij het stellen van een schadeclaim of de verdediging ertegen. 

Contacteer Ons

Maak een afspraak

Contactgegevens

Nummer met lokaal tarief

Wat is aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsrecht houdt in dat de verantwoordelijke partij de schade moet vergoeden die in hoofde van het slachtoffer is ontstaan. Dat is in een notendop de premise van het aansprakelijkheidsrecht. Daarop is een heel stelsel van, soms complexe, regels gebouwd.

De basisstelling ligt vervat in art. 1382 BW (ev.). Geen enkele jurist die dit artikel niet weet te noemen. Het artikel is opgenomen onder de titel “misdrijven en oneigenlijke misdrijven” bij “verbintenissen buiten overeenkomst”.

Art. 1382. Elke daad van de mens, waardoor aan een ander schade wordt veroorzaakt, verplicht degene door wiens schuld de schade is ontstaan, deze te vergoeden.

De kwalificatie als “(oneigenlijk) misdrijf” is wat ongelukkig, omdat het in wezen gaat om een burgerrechtelijk begrip. Soms (of vaak) is de daad die de schade veroorzaakt wel een misdrijf. Maar de schade gaat steeds terug op een burgerrechtelijke vordering.

Wij treden op voor de recuperatie van schade voor talloze rechtbanken over Vlaanderen, dit zowel voor de handelsrechtbanken, de burgerlijke rechtbanken als de strafgerechten. U kan een afspraak met ons maken in één van onze kantoren te Antwerpen of Gent.

Er bestaan talloze vormen van aansprakelijkheid. In te delen naargelang de juridische kwalificatie (bijvoorbeeld foutloze versus foutaansprakelijkheid, of contractuele versus buitencontractuele aansprakelijkheid) of naargelang de aansprakelijke partij. De toepasselijke regels verschillen soms zeer sterk, reden waarom elk schadefeit voorafgaand individueel geanalyseerd moet worden.

U kan bij ons kantoor bijvoorbeeld terecht voor:

  • Aansprakelijkheid of schadeclaim bij een verkeersongeval
  • Schadevergoeding naar aanleiding van een medische fout
  • Het bekomen van een schadevergoeding ingevolge een misdrijf
  • Het bepalen van de aansprakelijkheid en opstellen van een schadeclaim tegen een derde aansprakelijke partij

Waar nodig verdedigen we U tevens indien U aangeklaagd wordt wegens een misdrijf.

Praktijkvoorbeelden aansprakelijkheidsrecht

  • Voor de Rechtbank van eerste aanleg te Gent, behaalden wij een schadevergoeding voor een slachtoffer van verkeersagressie. Later werd deze uitspraak bevestigd door het Hof van beroep te Gent.
  • Door hetzelfde Hof van beroep te Gent bekwamen wij voor een cliënte een schadevergoeding wegens slagen en verwondingen in het kader van partnergeweld.
  • Het Hof van Beroep te Brussel dan weer, kende een integrale schadevergoeding toe aan een cliënt ten gevolge van een brutaal geval van vandalisme.

Testimonials

Recente Artikels

Over Ons

Advocatenkantoor Cassier & Van Maldeghem is gevestigd te Gent, Antwerpen en Brussel. Onze advocaten staan klaar om U met Uw juridisch probleem te helpen.

Klik door om meer over ons te weten te komen.