Nummer met lokaal tarief

Opvolging na software update Volkswagen

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in Aansprakelijkheid.

Contacteer ons via het online formulier of bel ons kantoor te Gent, Antwerpen of Brussel.

Hierbij informeren wij U graag over de laatste stand van zaken over de sjoemelsoftware van Volkswagen. U kan zich nog steeds registeren:

https://mijnadvocaten.be/formulieren/volkswagenfraude/

Volg zeker onze facebookgroep voor feedback en commentaar:

https://www.facebook.com/mijnadvocaten/

Update laten uitvoeren of niet?

Door het feit dat Volkswagen de gedupeerden tracht onder druk te zetten om de update uit te voeren, ontvangen wij daarover veel vragen.

Ten opzichte van onze laatste nieuwsbrief blijft het standpunt ongewijzigd: de update valt af te raden. Helaas ontbreekt gedetailleerde onderzoek over de gevolgen van de update nog steeds, maar alle technische rapporten zijn duidelijk: er zijn onvermijdelijk negatieve effecten voor het voertuig dat de update zou ondergaan. Daarom doen wij ook een oproep om wie de update wel al heeft laten uitvoeren alle problemen te melden (zie verder).

Evenwel is het voor ons niet mogelijk om hierover een definitief en sluitend juridisch advies te verlenen, omdat Volkswagen weigert de specificaties van de update vrij te geven en er soms in individuele gevallen contractuele of andere tegenindicaties zijn (zoals o.a. het vervallen van contractuele garanties). Ook kan het standpunt van de overheid hierover veranderen.

Brengt U de wagen binnen voor onderhoud of herstelling en U wenst niet dat de update wordt uitgevoerd? Wij ontvingen helaas al veel meldingen dat de update soms zonder goedkeuring wordt gedaan. Meld daarom steeds vooraf schriftelijk aan de garagist dat U de update weigert. Een ander alternatief is om eventueel het onderhoud van Uw wagen aan een niet-concessiehouder toe te vertrouwen.

Melding van problemen

Wij kregen ondertussen al berichten van eigenaars die hun wagen lieten aanpassen en nadien met technische of andere problemen werden geconfronteerd. Het gaat dan o.a. om het rijgedrag, brandstofverbruik en EGR-gerelateerde defecten of mankementen.

Liet U de update uitvoeren en heeft U hiervan ook problemen ondervonden, laat het ons weten per e-mail naar volkswagenfraude@cvm-advocaten.be

Houdt U het brandstofverbruik van Uw wagen gedetailleerd bij? Meld ons ook Uw bevindingen!

Gerelateerde online diensten

Er zijn voor dit artikel geen gerelateerde online diensten. U kan via deze link een overzicht van onze online diensten bekijken.

Vond U dit artikel nuttig? Bedank ons met een review op google!
Gent
Antwerpen!

Kantoren

Gent

Brugsevaart 32

9030 Gent

+32 (0)9 349 61 23

Antwerpen

Brusselstraat 51

2018 Antwerpen

+32 (0)3 369 12 72

Brussel

Koloniënstraat 11

1000 Brussel

+32 (0)2 669 09 14