Nummer met lokaal tarief

Mijn klant betaalt niet help!

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in Ondernemingsrecht.

Contacteer ons via het online formulier of bel ons kantoor te Gent, Antwerpen of Brussel.

Uw klant betaalt niet

Een klant die niet betaalt, is de nachtmerrie van elke ondernemer. U heeft er hard voor gewerkt en verwacht terecht een stipte vergoeding voor Uw product of dienst.

Helaas is het niet zo eenvoudig. Tenzij U vooruit betaald werd, doemt het spook van de wanbetaling vaak op.

Voor elke euro die U niet kan recupereren, zal U zeer veel extra omzet moeten draaien. Graydon becijferde dat bij een nettowinst van slechts 2% U al een bedrag van 5.000,00 EUR moet verdienen om een oninbare schuld van amper 100,00 EUR te compenseren. Dit neemt dan de productwaarde niet in aanmerking!

Het loont dus de moeite om Uw slecht betalende klanten goed op te volgen. Aangezien U zelf Uw handen vol heeft, wil U dit wellicht uitbesteden aan een externe partner.

Uw advocaat gebruiken voor incasso

Advocaten zijn niet populair om in te zetten als incasso-tool. Ten onrechte!

Door recente wetswijzigingen loont het meer dan ooit de moeite om de stap van het incasso-bureau of de gerechtsdeurwaarder over te slaan en onmiddellijk een advocaat in te schakelen.

De tussenkomst van een advocaat is bovendien gezaghebbend en de kans is veel groter dat Uw schuldenaar zich gemotiveerd zal voelen om de schuld te vereffenen.

Hieronder bespreken we enkele bijzondere stappen waar de advocaat zijn waarde kan bewijzen.

Gratis B2B incasso procedure

Potpourri I (zo noemen de bundels wetswijzigingen die de afgelopen tijd aan sneltempo door het parlement zijn gejaagd) voorziet een vereenvoudigd proces om B2B schulden te innen. De voorwaarden zijn beperkt, het moet gaan om B2B schulden, de facturen moeten onbetwist zijn en enkel tussen Belgische ondernemingen.

Als de schuld aan deze simpele voorwaarden voldoet, kan U wellicht geheel gratis door ons de factuur laten incasseren door een gerechtsdeurwaarder.

Neem daarvoor een kijkje op onze pagina over de IOS-procedure.

Opstellen van een ingebrekestelling

Wil U nog niet direct een gerechtsdeurwaarder laten langsgaan omdat dit ten aanzien van de klant (die U misschien tegen beter weten in wil behouden) te dreigend overkomt?

Dan biedt een ingebrekestelling opgesteld door een advocaat misschien soelaas. De bewoordingen en gebruikte termen kunnen Uw klant zachtaardig aanzetten tot betalen.

 

Gerelateerde online diensten

Vond U dit artikel nuttig? Bedank ons met een review op google!
Gent
Antwerpen!

Kantoren

Gent

Brugsevaart 32

9030 Gent

+32 (0)9 349 61 23

Antwerpen

Brusselstraat 51

2018 Antwerpen

+32 (0)3 369 12 72

Brussel

Koloniënstraat 11

1000 Brussel

+32 (0)2 669 09 14