Nummer met lokaal tarief

Incasso?
Zonder zorgen!

Waarom Alto?

Als gespecialiseerde incasso-advocaten denken wij met je onderneming mee en zoeken we de meest efficiënte en snelste weg om je onbetaalde facturen te innen.

Vlotte communicatie, snelheid, en inspelen op de concrete situatie vormen de basis van onze service!

Onze diensten kan je hieronder online bestellen.

Bij onbetwiste schulden tussen ondernemingen zijn rechtbanken door een wetswijziging (IOS-procedure) overbodig. Schakel bij ons zelfs gratis over van een betalingsherinnering naar de IOS procedure! Ook bij schulden van particulieren vermijden wij in de meeste gevallen de trage gang bij de rechtbank.

Wij bieden een full-service aan, waarbij je met alle vragen bij ons terecht kan. Vraag vrijblijvend nu een incassocheck aan en wij doen een voorstel om je te helpen bij het innen van onbetaalde facturen.

Onze diensten

De incasso-check!
Vraag een vrijblijvend incasso advies

Reviews

04-12-2018 Hartelijk bedankt voor het bekomen van de snelle betaling! (SA BVBA)
5/5
14-01-2019 Bedankt voor de succesvolle behandeling van mijn zaak. Een zware last valt van mijn schouders. (CCS BVBA)
5/5

FAQ

Waarom zou ik Alto Advocaten mijn incasso toevertrouwen?

Alto Advocaten is een gevestigd advocatenbureau met kantoren in o.a. Gent, Antwerpen en Brussel. Door onze landelijke aanwezigheid zijn wij flexibel en kunnen onze advocaten direct aan de slag! In combinatie met onze sterke online aanwezigheid en ontwikkelde website-infrastructuur slagen wij er als geen enkel ander kantoor in om deze voordelen maximaal aan te wenden voor onze klanten!

Omdat we gebruik maken van de laatste wettelijke mogelijkheden, kan je voor alle invorderingen bij ons terecht in elke fase: betalingsherinnering, IOS procedure of rechtbank!

Kan ik jullie diensten voor meerdere facturen gebruiken?

Je kan perfect meerdere facturen per klant invorderen! Wel moet je voor elke klant afzonderlijk een aanvraag indienen.

Heb ik inspraak tijdens de invordering?

Uiteraard! Wij houden je op de hoogte over elke stap. Ook de inhoud van de aanmaning nemen wij met je door. Zo kan je toch de klantenrelatie intact houden, als dat van belang is. 

Wanneer de gewone aanmaning niets oplevert, of je dit wil overslaan, wordt pas met jouw toestemming overgegaan tot een IOS procedure. Deze procedure gaat via de gerechtsdeurwaarder en volgt volledig het wettelijk verloop.

Krijg ik een factuur voor jullie diensten?

Je ontvangt inderdaad een factuur van ons voor het betaalde bedrag. Deze factuur wordt enkel digitaal toegestuurd op het door jouw opgegeven e-mailadres. De facturen worden maandelijks verwerkt.

Gelden jullie incasso diensten voor al onze openstaande facturen?

Wij analyseren graag je situatie via de vrijblijvende incasso check. 

Hieronder toch al een kort overzicht:

Een betalingsherinnering kunnen wij sturen naar alle debiteuren, ongeacht of deze een onderneming zijn en of deze zich in België bevinden. 

De IOS procedure is enkel van toepassing tussen Belgische ondernemingen en voor onbetwiste schulden. Is de schuld betwist, dan moet er nog altijd via de rechtbank gewerkt worden. Hetzelfde geldt voor schulden van particulieren of buitenlandse debiteuren. 

Kan ik de invordering stopzetten?

Je kan op elk moment de incasso procedure stopzetten.

Alle communicatie verloopt digitaal, dus een eenvoudig mailtje volstaat.