Nummer met lokaal tarief

Strafregister loopt 300.000 vonnissen achter

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in Verkeersrecht.

Contacteer ons via het online formulier of bel ons kantoor te Gent, Antwerpen of Brussel.

Het strafregister moet ervoor zorgen dat alle opgelegde straffen en vonnissen verwerkt raken. Zo hebben de gerechtelijke instanties een zicht op het gerechtelijk verleden van een bepaalde persoon.

 

Maar dit strafregister werkt dus helemaal niet zoals het hoort. Uit de periode 2007-2015 bestaat maar liefst een achterstand van 300.000 uitspraken! Verontrustend als geweten is dat een rechter zich voor het bepalen van recidive moet voortgaan op de informatie die door dit strafregister wordt afgeleverd.

 

De achterstand zou vooral veroorzaakt zijn door de vonnissen die politierechters opmaken. Die zouden de informatie niet doorgeven via het informaticasysteem dat daarvoor speciaal in het leven is geroepen sedert september 2012.

 

Binnen welke arrondissementen de vertraging bestaat is niet geweten. Minister Koen Geens probeert nu de achterstand weg te werken door extra krachten aan te werven. Ironisch genoeg moeten deze administratieve medewerkers nu alle vonnissen snel overtypen. Een huzarenstukje dat helaas ver weg staat van de informatisering die de minister zelf heeft aangekondigd. Daarbij kan de vraag gesteld worden of dit alles niet op een meer efficiënte wijze kan georganiseerd worden.

 

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd …

Gerelateerde online diensten

Er zijn voor dit artikel geen gerelateerde online diensten. U kan via deze link een overzicht van onze online diensten bekijken.

Vond U dit artikel nuttig? Bedank ons met een review op google!
Gent
Antwerpen!

Verkorte link

https://mijnadvocaten.be/?p=165

Gerelateerde artikels

Uitwissing veroordeling uit het strafregister

Kantoren

Gent

Brugsevaart 32

9030 Gent

+32 (0)9 349 61 23

Antwerpen

Brusselstraat 51

2018 Antwerpen

+32 (0)3 369 12 72

Brussel

Koloniënstraat 11

1000 Brussel

+32 (0)2 669 09 14